kina-ilektrologika-provlimata-to-kalokeri

Κοινά ηλεκτρολογικά προβλήματα το καλοκαίρι

kina-ilektrologika-provlimata-to-kalokeri

Ο ζεστός καιρός μπορεί να προκαλέσει ηλεκτρολογικά προβλήματα το καλοκαίρι – τεχνικοί 24ώρες – , αλλά δεν φταίει πάντα η εταιρεία κοινής ωφέλειας. Ενώ η θερμότητα ασκεί πίεση στο πλέγμα και στο ηλεκτρολογικό σύστημα του σπιτιού σας, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να χρησιμοποιείτε περισσότερες συσκευές από το συνηθισμένο.

Ο συνεχής κλιματισμός, οι ανεμιστήρες οροφής, ο εξοπλισμός της πισίνας ενεργοποιείται και απενεργοποιείται. ‘Όλα αυτά αυξάνουν τον υψηλότερο κίνδυνο διακοπής ρεύματος και υπερθέρμανσης της καλωδίωσης. Οι ηλεκτρολόγοι μας μπορούν να βοηθήσουν σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Να γνωρίζετε την κατανάλωση ενέργειας αυτό το καλοκαίρι. Τα ηλεκτρολογικά προβλήματα μπορούν σε μεγάλο βαθμό να αποφευχθούν κλείνοντας τις συσκευές όταν χρειάζεται και συνδέοντας τα πάντα με ασφάλεια.

Οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν ηλεκτρολογικά προβλήματα

Όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει, το ηλεκτρολογικό δίκτυο έχει επιπλέον πίεση. Όλοι χρησιμοποιούν κλιματισμό και συνολικά υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση. Οι μαζικές διακοπές ρεύματος είναι πιο πιθανές και οι εντοπισμένες απώλειες ρεύματος (αμυδρό φως και απώλεια ισχύος) συμβαίνουν όταν πέσουν οι τάσεις του ρεύματος.

Ο καιρός του καλοκαιριού μπορεί επίσης να προκαλέσει ηλεκτρικές διακοπές στο σπίτι σας. Οι συνδέσεις από την παροχή δικτύου στον ηλεκτρολογικό σας πίνακα ενδέχεται να στρεβλωθούν ή να υποστούν ζημιά λόγω διαστολής και συστολής. Η καλωδίωση από αλουμίνιο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σπινθήρες και βραχυκυκλώματα, εάν οι σύνδεσμοι αλουμινίου αποτύχουν.

Πτώση του διακόπτη της ασφάλειας

Είναι πολύ συνηθισμένο για τον διακόπτη της ασφάλειας να πέφτει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό οφείλεται κυρίως στους ανεμιστήρες ή στα κλιματιστικά που παραμένουν σε λειτουργία. Ως εκ τούτου, όταν το κύκλωμα φτάνει στο όριό του, είναι πολύ εύκολο να ταξιδέψει. Προληπτικά, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια σε τέτοιες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, περιορίστε την ταυτόχρονη χρήση της ηλεκτρικής σκούπας ή και τη φόρτιση των κινητών συσκευών.

Στην ουσία, ένας διακόπτης κυκλώματος βοηθά στην αποτροπή της υπερφόρτωσης του ηλεκτρικού σας σπιτιού κλείνοντας την τροφοδοσία. Εάν αφεθεί σε λειτουργία, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά.

Τα περισσότερα παλιά σπίτια κατασκευάστηκαν με πεπαλαιωμένες καλωδιώσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις σημερινές ηλεκτρικές απαιτήσεις. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσλάβετε ηλεκτρολόγο για να ενημερώσετε το κύκλωμα εντός του νοικοκυριού σας για να αναιρέσετε τον κίνδυνο υπερφόρτωσης.

Χρησιμοποιούνται πάρα πολλά καλώδια επέκτασης

Πολλά σπίτια που είναι παλιά σε κατασκευή έχουν λίγες ηλεκτρικές πρίζες. Η χρήση ενός καλωδίου επέκτασης ή ενός πολύμπριζου βοηθά στην ανακούφιση αυτού του προβλήματος, η υπερφόρτωση μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Τα υπερφορτωμένα καλώδια επέκτασης αντλούν περισσότερη ισχύ από ό, τι μπορεί να αντέξει το νοικοκυριό σας ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όταν πρέπει να εγκαταστήσετε μερικούς ανεμιστήρες, ψυγείο και ψυγείο.

Εάν αισθάνεστε ότι ζεσταίνεται το κεφάλι του καλωδίου, φροντίστε να το αποσυνδέσετε για να αποφύγετε τυχόν ηλεκτρικές βλάβες. Όταν χρησιμοποιείτε επεκτάσεις, ακολουθήστε τα εξής. Μην συνδέσετε ένα καλώδιο επέκτασης με ένα άλλα. Μην τοποθετείτε τα καλώδια κάτω από χαλιά, καθώς η θερμική ενέργεια που υπάρχει μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και μην υπερφορτώνετε τα καλώδια σας.

Ξαφνικά blackouts

Το blackout είναι ένα συστηματικό συμβάν που προκαλείται από τους προμηθευτές ενέργειας. Βασικά, σε θερμότερα κλίματα υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των νοικοκυριών. Η αύξηση της ζήτησης αναγκάζει τις ηλεκτρικές εταιρείες να κατανέμουν περισσότερους πόρους ομοιόμορφα, γεγονός που οδηγεί σε παρακμή σε διαφορετικές γειτονιές. Κατά τη διάρκεια ενός καφέ-καφέ θα παρατηρήσετε αμυδρό ή τρεμόπαιγμα λαμπτήρων. Ορισμένες συσκευές ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά λόγω της χαμηλής τάσης.

Σας συμβουλεύουμε να ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωση ενέργειας και να αποφύγετε τη χρήση συσκευών που θα την αποστραγγίζουν. Αν και δεν πρέπει να γίνουν πολλά εκτός από το να βασίζεστε στον προμηθευτή σας, προετοιμαστείτε εκ των προτέρων φορτίζοντας τα ηλεκτρονικά σας την προηγούμενη νύχτα.

Τα φώτα του σπιτιού σας τρεμοπαίζουν

Χρησιμοποιούμε ως επί το πλείστον τα κλιματιστικά μας για να διατηρούμε δροσερό τις ζεστές περιόδους. Περίπου το 6% της γενικής ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιείται για κλιματισμό. Ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα φώτα σας τρεμοπαίζουν κάθε φορά που ανάβει η μονάδα κλιματισμού. Είναι ένα σημάδι ενός κοινού ηλεκτρικού προβλήματος που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επίσης, μπορεί να είναι ένα πρόβλημα συντήρησης που προκαλείται από το εξαντλημένο ψυκτικό υγρό στη μονάδα κλιματισμού σας.

Ο ανεμιστήρας οροφής περιστρέφει λάθος τρόπο

Γνωρίζατε ότι αν ο ανεμιστήρας σας γυρίζει σε λάθος κατεύθυνση, καταλήγετε να ξοδεύετε περισσότερα χρήματα για ρεύμα; Ένας ανεμιστήρας οροφής υποτίθεται ότι περιστρέφεται αριστερόστροφα. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο ανεμιστήρας περιστρέφεται με λάθος τρόπο, θα καταλήξει να φυσάει αέρα στην οροφή αντί προς την κατεύθυνση σας. Απενεργοποιήστε τον ανεμιστήρα και αλλάξτε τις ρυθμίσεις του.

Ενώ ένας ανεμιστήρας δεν ρυθμίζει τις θερμοκρασίες εσωτερικού χώρου, σας βοηθά να διατηρείτε την αίσθηση δροσιάς και αναζωογόνησης φυσώντας αέρα. Βεβαιωθείτε ότι ρυθμίζετε τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τον αριθμό των ατόμων στο δωμάτιο. Το να περιστρέφετε τον ανεμιστήρα με μεγάλη ταχύτητα σε ένα άδειο δωμάτιο καταλήγει να προσθέτει μόνο τον ηλεκτρολογικό λογαριασμό και μπορεί να προκαλέσει ηλεκτρική ζημιά.

Καλοκαιρινές καταιγίδες

Οι καλοκαιρινές καταιγίδες μπορούν να προκαλέσουν απροσδόκητες βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους που σπάζουν τα κλαδιά και τα σκέλη των δέντρων και θέτουν σε κίνδυνο τις γραμμές ισχύος. Εμφανίζονται επίσης αστραπές που πρέπει να προσέχετε, κάτι που μπορεί να προκαλέσει υπερτάσεις και ζημιές στις ηλεκτρικές συσκευές μας.

Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για τον έλεγχο του καιρού, αλλά μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι εάν η ισχύς σβήσει λόγω καταιγίδας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλά εφοδιασμένο σετ με κεριά, ξηρές τροφές και νερό.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να αποφύγετε τις κοινά ηλεκτρολογικά προβλήματα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για πιο περίπλοκα ζητήματα, προτιμήστε  ηλεκτρολογικές εργασίες από μια εξειδικευμένη εταιρεία, όπως η 24gr.

Δείτε περισσότερα για ηλεκτρολογικές εργασίες: