ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ

Παραλίες της Μήλου

Αφού νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο ή μια γουρούνα ή ένα buggy από την Rac SA είσαστε έτοιμοι να ανακαλύψετε τις παραλίες της Μήλου.

Οι παραλίες της Μήλου είναι από τα δυνατά της σημεία στο συνολικό τουριστικό της πρόσωπο. Η Μήλος διαθέτει πολλές παραλίες, διαφορετικές μεταξύ τους και πανέμορφες ως φυσικά τοπία. Αυτή την την πληθώρα των παραλιών η Μήλος την χρωστάει στην ηφαιστειακή της φύση, στους δυνατούς αέρηδες και τα κύματα του Αιγαίου που για χιλιάδες χρόνια σμιλεύουν την ξεχωριστή ομορφιά της.

Οι παραλίες της Μήλου είναι γεμάτες χρώματα. Όχι μόνο το γαλαζοπράσινο της θάλασσας και το μπλε του ουρανού αλλά και το άσπρο, το μαύρο, το γκρίζο, το κόκκινο, το κίτρινο και το καφέ του εδάφους και των βράχων καθώς και το χρυσοκίτρινο της άμμου.

Οι παραλίες της Μήλου προσφέρονται για όλα τα γούστα, από την απόλυτη οργάνωση μέχρι την τέλεια απομόνωση και είναι διάσπαρτες σε όλες τις κατευθύνσεις του καιρού έτσι που όσο και να φυσάνε οι βοριάδες του Αιγαίου πάντα θα μπορείτε να βρείτε απάνεμες παραλίες για να κολυμπήσετε ή παραλίες με αέρα για να ασχοληθείτε με τα αγαπημένα σας σπόρ του Wind Serf και του Kite Serf που κερδίζουν όλο και περισσότερους οπαδούς κάθε καλοκαίρι.

Στην Μήλο οι παραλίες είναι από μόνες τους αξιοθέατα καθώς είναι δίπλα σε παραδοσιακούς οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους, η ορυχεία παλιά και καινούργια καθώς ολόκληρη η Μήλος είναι ένα μουσείο φυσικής ιστορίας χάρη στην σύσταση του εδάφους της.

Σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των παραλιών της Μήλου έχει παίξει και το σχήμα του νησιού που μοιάζει με πέταλο και οι πολλοί κόλποι και τα ακρωτήρια με έντονο διαμελισμό, με αποτέλεσμα η Μήλος να έχει πάνω από 120 χιλιόμετρα ακτογραμμή.

Παραλίες Β. Μήλου Παραλίες Ν. Μήλου Παραλίες Δ. Μήλου Παραλίες Α. Μήλου Παραλίες στο κόλπο
Πολλώνια
Πάχαινα
Κάπρος
Παπάφραγκας
Σαρακήνικο
Μύτακας
Μανδράκια
Φυροπόταμος
Τραχηλάς
Πλάθιενα
Αλογομάντρα
Παλαιοχώρι
Αγ. Κυριακή
Γέρακας
Τσιγκράδο
Φυριπλάκα
Προβατάς
Κήπος
Ψαθί
Γέροντας
Κλέφτικο
Συκιά
Άγιος Ιωάννης
Αμμουδαράκι
Τριάδες
Αγκάθια
Καλόγριες
Βουδιά
Καστανάς
Τρία Πηγάδια
Αγκάλη
Ρέμα
Θειορυχεία
Φυρλίγκος
Λαγκάδα
Παπικινού
Αχιβαδολίμνη
Φατούρενα
Εμπουριό
Αγ. Δημήτριος