ti-prepi-na-xerete-gia-tin-filoxenia-istoselidas

Τι πρέπει να ξέρετε για την φιλοξενία ιστοσελίδας

Η φιλοξενία ιστοσελίδας μπορεί να είναι το πιο υποτιμημένο στοιχείο του Διαδικτύου. Όλα όσα σας αρέσουν στο διαδίκτυο—podcast, άρθρα, tweets, ιστότοποι, διαδικτυακά παιχνίδια, περιεχόμενο Netflix ζουν σε έναν διακομιστή που πληρώνει ένα άτομο ή εταιρεία για να συνεχίσει να λειτουργεί και να έχει πρόσβαση σε αυτόν. Εν ολίγοις, η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι ένα αόρατο, ουσιαστικό στοιχείο της διαδικτυακής εμπειρίας.

Εάν σκέφτεστε, ας πούμε, να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο, υπάρχουν πολλές βασικές πτυχές φιλοξενίας ιστοσελίδων που θα πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε το έργο. Παρόλο που είναι σχετικά εύκολο να εγγραφείτε και να χρησιμοποιήσετε το παρεχόμενο λογισμικό δημιουργίας ιστοτόπων ενός παρόχου για να δημιουργήσετε γρήγορα μια ελκυστική, λειτουργική διεπαφή, υπάρχουν πολλοί σχετικοί όροι και έννοιες που μπορείτε να βάλετε στο μυαλό σας. Όπως θα δείτε σύντομα, μερικά από αυτά προκαλούν σύγχυση, αν όχι εντελώς αντιφατικά. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για τη φιλοξενία ιστοσελίδας πριν ανοίξετε έναν λογαριασμό.

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των τύπων φιλοξενίας

Αντιπροσωπεύουν τους διαφορετικούς τύπους φιλοξενίας ιστοσελίδας, αλλά δεν τους προσφέρει όλους κάθε οικοδεσπότης Ιστού. Επιπλέον, οι τύποι φιλοξενίας διαφέρουν μεταξύ τους σε σημαντικούς τρόπους.

Σχεδόν κάθε οικοδεσπότης Ιστού προσφέρει κοινόχρηστη φιλοξενία, τη φθηνότερη μορφή φιλοξενίας ιστοσελίδας. Με την κοινή φιλοξενία, ο ιστότοπός σας μοιράζεται πόρους διακομιστή και διακομιστή με πολλούς άλλους ιστότοπους.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τον προϋπολογισμό σας για τη φιλοξενία ιστοσελίδων μικρό και να μην περιμένετε μεγάλη επισκεψιμότητα, η κοινή φιλοξενία είναι ο καλύτερος τρόπος. Αυτό το επίπεδο φιλοξενίας είναι πραγματικά το καλύτερο για μικρούς ιστότοπους που δεν χρειάζονται τεράστιο εύρος ζώνης, ωστόσο. Εφόσον μοιράζεστε πόρους με άλλους ιστότοπους, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για την περιστασιακή επιβράδυνση σε περίπτωση που κάποιος από τους συνεργάτες του ιστότοπού σας αρχίσει να προσελκύει πολλούς επισκέπτες.

Η δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδας είναι διαθέσιμη εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, αλλά συνοδεύεται από τις δικές της επιφυλάξεις.

Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις που αναμένουν μεγάλη επισκεψιμότητα στους ιστότοπούς τους θα πρέπει να επιλέξουν VPS ή αποκλειστική φιλοξενία, καθένα από τα οποία προσφέρει ολοένα και πιο ισχυρές προδιαγραφές διακομιστή.

Η φιλοξενία VPS είναι σαν μια έκδοση κοινής φιλοξενίας υψηλής ισχύος, με τη διαφορά ότι πολύ λιγότεροι ιστότοποι μοιράζονται τους πόρους ενός διακομιστή, οι οποίοι είναι επίσης λίγο πιο διαχωρισμένοι. Η φιλοξενία VPS κοστίζει περισσότερο από την κοινή φιλοξενία, αλλά θα πρέπει να πληρώνετε λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα.

Η αποκλειστική φιλοξενία τοποθετεί τον ιστότοπό σας σε έναν διακομιστή από μόνη της, ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει την πλήρη ισχύ ενός διακομιστή. Αυτός είναι ο πιο ακριβός τύπος φιλοξενίας. μπορεί να καταλήξετε να πληρώνετε 100 $ το μήνα ή περισσότερο για αυτήν την ακατέργαστη ισχύ.

Η φιλοξενία μεταπωλητών σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε τη δική σας επώνυμη επιχείρηση φιλοξενίας ιστοσελίδων χωρίς να ανησυχείτε για την κατασκευή της υποδομής από την αρχή. Η φιλοξενία WordPress σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο σε ένα περιβάλλον που εξυπηρετεί το πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου στον κόσμο.

Και το cloud hosting; Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θηρίο που σας επιτρέπει να κλιμακώσετε εύκολα την ισχύ του ιστότοπου σε πολλούς διακομιστές, αν και δεν το προσφέρει κάθε οικοδεσπότης Ιστού. Ακόμη. Οι τιμές για αυτές τις βαθμίδες φιλοξενίας είναι παντού, επομένως οι αγορές είναι ζωτικής σημασίας.Εάν έχετε αφιερώσει αρκετό χρόνο στον ιστότοπο ενός οικοδεσπότη Ιστού, πιθανότατα έχετε δει όρους όπως κοινόχρηστο, VPS, αποκλειστικό, cloud, WordPress.

Το απεριόριστο δεν είναι αρκετά απεριόριστο

Οι οικοδεσπότες Ιστού θα σας δελεάσουν να εγγραφείτε στα σχέδια φιλοξενίας ιστοσελίδας τους δελεάζοντάς σας με την υπόσχεση απεριόριστου χώρου αποθήκευσης ή μηνιαίων μεταφορών δεδομένων. Γενικά δεν είναι μια απολύτως ειλικρινής συμφωνία.

Τώρα, δεν θα πω ότι αυτοί οι οικοδεσπότες Ιστού λένε ευθέως ψέματα, αλλά η απεριόριστη αποθήκευση ή οι μεταφορές δεδομένων μπορεί να υπερηφανεύεται ότι σχεδόν πάντα έχουν περιορισμούς που διαφέρουν ανάλογα με την εταιρεία.

 

Ο απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος και οι μεταφορές δεδομένων συνδέονται συνήθως με κοινόχρηστα προγράμματα ή πακέτα WordPress και σας επιτρέπουν να τρέχετε τρελά…εντός ορίων. Εάν το ιστολόγιο σας έχει μια σταθερή ροή λογικής επισκεψιμότητας θα είστε σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να περιμένετε να ανεβάσετε ή να μεταδώσετε 50 TB δεδομένων ανά ημέρα. Ο μέσος Joe δεν το κάνει αυτό είναι πιθανό να ασχολείται με κάποιες αμφισβητούμενες δραστηριότητες.

Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τους όρους παροχής υπηρεσιών ενός web host ή έναν εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών, για να μάθετε ακριβώς τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε στο πλαίσιο της απεριόριστης προσφοράς του σχεδίου σας.

Δείτε περισσότερα για web hosting: